Den nya tidens musik

Det är något visst med dagens musikaliska scener. Om man ser på vad vi har att gå på så handlar det mycket om två stycken tydliga fåror i populariteten. Den ena fåran är den så ständigt närvarande popen, som nästan helt uteslutande handlar om soloartister som stötts och blöts tills de har passat en viss form som gör att de blir internationellt gångbara och väldigt populära i väldigt många länder. Det är lite så det alltid har varit, men artister som är menade att sälja stort i världen, även om det tidigare varit mer grupper. Det är liksom livet och något som vi får acceptera och faktiskt respektera.

Den andra stora fåran i den internationella musikscenen är den elektroniska som i princip tagit över världen med House-genren. Det är många som rynkar på näsan inför denna genrer, speciellt eftersom att den är så långt ifrån det som tidigare har varit populärt. Men faktiskt är att musikstilen verkligen har slagit igenom, den är här för att stanna och det som gör den så speciell är att det är många som också kan utöva den. Man behöver inte kunna spela instrument för att göra bra låtar, det enda som behövs är en känsla för musik och ett sinne för att programmera ljud tillsammans på ett bra sätt, och det är ändå en utmaning.

Att det musikaliska landskapet förändras med tiden är något fullständigt naturligt. Det är verkligheter som vi behöver anpassa oss till och förstå, och inte avfärda med en gång. Det är nämligen så att varje generation har sin musik och bara för att vi vill vara kvar i en viss stil så kommer inte världens barn och ungdomar som växer upp vilja det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *