En ikon – David Grohl

Det finns vissa människor inom musiken som nästan blir sagor alldeles själva. De skapar en bild av sig själva som är unik, och som bygger myter kring dem själva, som människor lätt kan knyta an till och älska. Det är inte lika vanligt idag att det skapas dessa nära, intima band mellan artister och publik. Det är rent av ovanligt, då det idag handlar mycket om att artisten är en artist och inte en person, det går inte att se igenom till det personliga, vilket såklart är tråkigt och något som tyvärr gör att den musikaliska upplevelsen inte blir lika känslomässig för många som lyssnar.

Det var som sagt vanligare förr, men det finns de som fortfarande idag lever upp till den här känslomässiga kopplingen till sina fans. En av den är David Grohl, som på många sätt och viss är en person som personifierar rocken och viljan att alltid ge sin publik det de förtjänar, oavsett vad det är som krävs och händer. Det är bara att titta på vad det var som hände nu i våras när David Grohl, tillsammans med sitt bad Foo Fighters, besökte Sverige. David Grohl trillade tidigt i setet av scenen, bröt då sitt ben och blev omplåstrad. De flesta trodde att konserten var över då, men tji fick de som lämnade. Medan han fick benet gipsat så fortsatte konserten. Titta bara på detta klipp som filmats strax efter han trillat av scenen:

En riktig mångsysslare

David Grohl är också en person som gör väldigt mycket för musiken och han är inte rädd för att ta bladet från munnen. Han säger precis vad han tycker och tänker om dagens musik, något som han många gånger är kritisk till. Det finns många poänger som han gör, och även om det kanske till en viss gräns handlar mycket om att han fastnat lite i musikutvecklingen så finns det skäl att lyssna på det han har att säga, inte minst med tanke på den musikaliska historia han själv har. Förutom att vara extremt populära jorden över med Foo Fighters så är han också trummisen i Tenacious D, och var också den som satt bakom trummorna i det ikoniska bandet Nirvana.

Med andra ord så är det sådana här personer som vi mindre musikkunniga ska lyssna på, för de har levt och arbetat med musiken i många, många år. Det är därför som deras kunskaper och erfarenheter är bra att känna till när man börjar titta på det nya musikaliska landskapet för att navigera sig på ett bra sätt. Det är värdefull information som dessa människor sitter på, och även om man kanske inte tycker att Foo Fighters är ett speciellt bra band så måste man ändå respektera det faktum att de är ett band som verkligen fortfarande lever i moderniteten och fortfarande är väldigt populära, trots att många år har gått sedan de först grundades. Det är svårt att säga om andra band som grundas i modern tid, som ofta fasas ut inom några år efter att de grundats. Helt enkelt för att de inte har samma passion som ett band som Foo Fighters har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *